Bekijk hier onze huidige opvangstatus –  25/6 OPNAMESTOP!!

Kittenmeldingen

Update 26/6 helaas zijn al onze gastgezinnen op dit moment volzet en kampen we met een complete opnamestop

Gelieve alle informatie door te geven via dit meldingsformulier. Indien er terug plaatsen beschikbaar zijn nemen wij ZELF contact op. Helaas kan  dit op dit moment enkele weken duren. Indien u zelf bereid bent om gastgezin, horen wij het ook graag. Dan kunnen wij natuurlijk sneller helpen. Mail ons gerust! (dendermondsezwervertjes@gmail.com)

Noodgevallen of gewonde dieren

Omdat spoedsituaties nooit kunnen wachten kunnen wij steeds gecontacteerd worden voor noodgevallen. Onder noodgevallen verstaan wij enkel dieren in fysieke nood. Stuur hiervoor een mailtje naar dendermondsezwervertjes@gmail.com – en vermeld “DRINGEND!” in het onderwerp van uw mail.

Kolonies - Zwervers

Heeft u een kolonie in de buurt? Of volwassens zwervers die steriel gemaakt moeten worden? Helaas zijn er teveel meldingen om snel te kunnen ingrijpen. Hierdoor passen wij op dit moment een triage toe, en behandelen enkel de meest dringende meldingen. Geef gerust de melding door via ons meldingsformulier. Indien u zelf bereid bent om mee te helpen vangen kunnen wij uw oproep bespoedigen. Dit wil zeggen, vangkooien ophalen in ons lokaal, zelf het transport voorzien van en naar de dierenarts. 

Wil u vaste “vang”vrijwilliger worden? nog beter! Stuur dan zeker een mailtje naar dendermondsezwervertjes@gmail.com

Verwaarloosde of mishandelde dieren melden

Zit u met een probleem in uw buurt in verband met een eigenaarskat, dan is dit helaas niet onze bevoegdheid. 

Wat kan zelf doen:

  • Melden bij dierenwelzijn Vlaanderen via het formulier op de website van de overheid. Dat vind je hier
  • Mailen naar jouw lokale politiezone: Voor Dendermonde kan je terecht op volgend mailadres: pz.dendermonde@police.belgium.eu

Afstand doen van uw dier

Update 26/6 – Wegen teveel meldingen van échte zwervertjes kunnen wij momenteel geen afstandskatjes helpen. Raadpleeg deze pagina voor updates ivm afstanden.

Wenst U een nieuwe thuis voor uw huiskat(ten) – Dan is er wel de mogelijkheid om een rechtstreekse herplaatsing te doen. 

Wat is rechtstreeks herplaatsen.  Uw kat(ten) blijven bij u wonen tot wij de juiste adoptant gevonden hebben. Uw dier moet volledig in orde zijn met sterilisatie & vaccinaties voor wij overgaan tot deze procedure. Wenst u meer informatie hieromtrent dan kan u uw gegevens & de informatie van uw kat naar ons mailen. Wij nemen contact op voor verdere concrete afspraken. ! Opgelet, de duurtijd tot adoptie kan enkele weken tot maanden in beslag nemen. Spoedafstanden zijn dus niet mogelijk. 

Overleden dieren op de openbare weg melden

Heeft u een overleden dier gevonden op de openbare weg. Meld dit aan de gemeente. Omschrijf duidelijk de vindplaats, huisnummer, gemeente & voeg eventueel een foto toe van het katje & de omgeving. De technische uitvoeringsdienst zal ook de chip van deze gevonden dieren uitlezen.

Voor Dendermonde mag u mailen naar groenbeleid@dendermonde.be